אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך

תקראו לזה קציצות, לביבות או פלאפל, הכדורים הירוקים האלו כל כך טעימים, מזינים ומשביעים - שלמי בכלל אכפת השם. אפשר לטגן או לאפות, וטיפ קטן: אם יש לכם קטניות מונבטות הן יכולות לעבוד פה יופי

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 28/05/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים (3 מנות):

1 כוס עדשים ירוקות, מנומרות או שחורות (או 2 כוסות עדשים מונבטות)

חבילת עלי מנגולד (6-8 עלים), קצוצים גס

1 בצל קטן, קלוף וחתוך גס

2-3 גבעולי סלרי (כולל העלים)

שני שליש כוס אגוזי מלך

חצי כפית מלח

שמן צמחי לטיגון (מומלץ להשתמש בשמן תירס)

אופן ההכנה:

1 משרים את העדשים ללילה, או לפחות ל-8 שעות. מסננים.

2 מעבירים למעבד המזון את העדשים, המנגולד, הבצל, הסלרי ואגוזי המלך, וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן עד לגובה של כסנטימטר.

4 יוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כ-3 ס"מ) ופוחסים אותם לקבלת קציצה רחבה בקוטר כ-4-5 ס"מ.

5 כשהשמן חם מניחים בתוכו את קציצות הפלאפל, מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהכדורים משחימים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.

* לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומושחים אותו במעט שמן זית. אופים את הכדורים כ-12 דקות או עד שהם מזהיבים, מצננים ומגישים.