פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך
תקראו לזה קציצות, לביבות או פלאפל, הכדורים הירוקים האלו כל כך טעימים, מזינים ומשביעים - שלמי בכלל אכפת השם. אפשר לטגן או לאפות, וטיפ קטן: אם יש לכם קטניות מונבטות הן יכולות לעבוד פה יופי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
1 כוס עדשים ירוקות, מנומרות או שחורות (או 2 כוסות עדשים מונבטות)
חבילת עלי מנגולד (6-8 עלים), קצוצים גס
1 בצל קטן, קלוף וחתוך גס
2-3 גבעולי סלרי (כולל העלים)
שני שליש כוס אגוזי מלך
חצי כפית מלח
שמן צמחי לטיגון (מומלץ להשתמש בשמן תירס)
אופן ההכנה:
1 משרים את העדשים ללילה, או לפחות ל-8 שעות. מסננים.
2 מעבירים למעבד המזון את העדשים, המנגולד, הבצל, הסלרי ואגוזי המלך, וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
3 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן עד לגובה של כסנטימטר.
4 יוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כ-3 ס"מ) ופוחסים אותם לקבלת קציצה רחבה בקוטר כ-4-5 ס"מ.
5 כשהשמן חם מניחים בתוכו את קציצות הפלאפל, מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהכדורים משחימים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.
* לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומושחים אותו במעט שמן זית. אופים את הכדורים כ-12 דקות או עד שהם מזהיבים, מצננים ומגישים.