פלאפל עדשים עם מנגולד ואגוזי מלך
תקראו לזה קציצות, לביבות או פלאפל, הכדורים הירוקים האלו כל כך טעימים, מזינים ומשביעים - שלמי בכלל אכפת השם. אפשר לטגן או לאפות, וטיפ קטן: אם יש לכם קטניות מונבטות הן יכולות לעבוד פה יופי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
1 כוס עדשים ירוקות, מנומרות או שחורות (או 2 כוסות עדשים מונבטות)
חבילת עלי מנגולד (6-8 עלים), קצוצים גס
1 בצל קטן, קלוף וחתוך גס
2-3 גבעולי סלרי (כולל העלים)
שני שליש כוס אגוזי מלך
חצי כפית מלח
שמן צמחי לטיגון (מומלץ להשתמש בשמן תירס)
אופן ההכנה:
1 משרים את העדשים ללילה, או לפחות ל-8 שעות. מסננים.
2 מעבירים למעבד המזון את העדשים, המנגולד, הבצל, הסלרי ואגוזי המלך, וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
לאתר סוגת3 מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים שמן עד לגובה של כסנטימטר.
4 יוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כ-3 ס"מ) ופוחסים אותם לקבלת קציצה רחבה בקוטר כ-4-5 ס"מ.
5 כשהשמן חם מניחים בתוכו את קציצות הפלאפל, מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהכדורים משחימים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.
* לגרסה אפויה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומושחים אותו במעט שמן זית. אופים את הכדורים כ-12 דקות או עד שהם מזהיבים, מצננים ומגישים.