מדריך להכנת חצילים מטוגנים מושלמים
המתכון שעובר דורות במשפחה של יעל קצב לחצילים מטוגנים מושלמים: בחירת החצילים האידיאליים, ההמלחה והסינון, הסחיטה והטיגון - כל השלבים בדרך לחציל המטוגן המושלם. קצת סבלנות ותשומת לב, ואתם שם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
החצילים: תנסו לבחור חצילים כמה שיותר קלים, יש בהם פחות גרעינים.
מלח: ממליחים את פרוסות החציל על מנת להגיר מהחצילים נוזלים - ככה השמן פחות ייספג בהם.
שטיפה, סחיטה וייבוש: אחרי שישבו במסננת והגירו נוזלים, שוטפים כדי להפטר משאריות מלח, סוחטים ומייבשים היטב וכדי שלא יהיה מפגש בין מים לשמן בעת הטיגון.
שמן עמוק: טיגון בשמן עמוק סופג פחות שמן מטיגון בשכבת שמן רדודה.
מרכיבים :
2 חצילים
מלח
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:

1 מקלפים את החצילים וחותכים אותם לאורכם לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר.
2 מניחים את הפרוסות על מסננת ובין שכבה לשכבה מפזרים על פרוסות החצילים מלח בנדיבות (מניחים מתחת למסננת צלחת עמוקה או קערה לקליטת הנוזלים). מניחים לחצילים להגיר נוזלים לפחות 3-4 שעות, כשאפשר גם להשאיר ללילה.
3 מחממים בסיר או מחבת עמוקה שמן לטיגון עמוק.
3 שוטפים את פרוסות החצילים במים וסוחטים בעדינות מתחת לזרם המים. מעבירים למגבת יבשה או לנייר סופג ומייבשים את הפרוסות.

4 מכניסים את הפרוסות בנגלות למחבת עם השמן הרותח ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.
5 מוציאים לצלחת מרופדת בנייר מגבת, ובין שכבות החצילים מרפדים בעוד נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!