אוכל

מדריך להכנת חצילים מטוגנים מושלמים

המתכון שעובר דורות במשפחה של יעל קצב לחצילים מטוגנים מושלמים: בחירת החצילים האידיאליים, ההמלחה והסינון, הסחיטה והטיגון - כל השלבים בדרך לחציל המטוגן המושלם. קצת סבלנות ותשומת לב, ואתם שם

יעל קצב | mako | פורסם 20/03/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

החצילים: תנסו לבחור חצילים כמה שיותר קלים, יש בהם פחות גרעינים.

 

מלח: ממליחים את פרוסות החציל על מנת להגיר מהחצילים נוזלים - ככה השמן פחות ייספג בהם.

 

שטיפה, סחיטה וייבוש: אחרי שישבו במסננת והגירו נוזלים, שוטפים כדי להפטר משאריות מלח, סוחטים ומייבשים היטב וכדי שלא יהיה מפגש בין מים לשמן בעת הטיגון.

 

שמן עמוק: טיגון בשמן עמוק סופג פחות שמן מטיגון בשכבת שמן רדודה.

מרכיבים :

2 חצילים

מלח

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

בשמן עמוק נספג דווקא פחות שמן (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
בשמן עמוק נספג דווקא פחות שמן|צילום: יעל קצב, mako אוכל

1 מקלפים את החצילים וחותכים אותם לאורכם לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר.

2 מניחים את הפרוסות על מסננת ובין שכבה לשכבה מפזרים על פרוסות החצילים מלח בנדיבות (מניחים מתחת למסננת צלחת עמוקה או קערה לקליטת הנוזלים). מניחים לחצילים להגיר נוזלים לפחות 3-4 שעות, כשאפשר גם להשאיר ללילה.

3 מחממים בסיר או מחבת עמוקה שמן לטיגון עמוק. 

3 שוטפים את פרוסות החצילים במים וסוחטים בעדינות מתחת לזרם המים. מעבירים למגבת יבשה או לנייר סופג ומייבשים את הפרוסות.

לא עבים מדי ולא דקים מדי. חצילים מטוגנים מושלמים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
לא עבים מדי ולא דקים מדי. חצילים מטוגנים מושלמים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4 מכניסים את הפרוסות בנגלות למחבת עם השמן הרותח ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.

5 מוציאים לצלחת מרופדת בנייר מגבת, ובין שכבות החצילים מרפדים בעוד נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.

מדריך לחצילים מטוגנים מושלמים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מדריך לחצילים מטוגנים מושלמים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!