אוכל
צילום׃ Floortje, Istock

סלט חצילים עם טחינה

מתכון פשוט ומנצח לסלט חצילים קלאסי שהולך עם כל ארוחה

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 20/05/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.9 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 חציל
2 כפות טחינה גולמית
2 מיץ לימון מלימון אחד
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1/2 שן שום קצוצה
מלח פלפל

אופן ההכנה:

1 מניחים את החציל על גריל פחמים (בשלמותו) נועצים סכין בחציל כדי שלא יתפוצץ וצולים כ-5 דקות מכל צד עד שהחציל הופך להיות רך. מוציאים את בשר vחציל ומניחים בקערה.

2 להכנת הטחינה: מערבבים בקערה טחינה גולמית, מיץ לימון, שום, פטרוזיליה, מעט מים, מלח ופלפל עד אשר מקבלים מרקם טחינה בסמיכות הרצויה.

3 יוצקים את הטחינה על החציל החם ומגישים.