אוכל
צילום׃ שושי סירקיס, פשוט טעים

רצועות חצילים ופלפלים ברוטב אדום

חצילים ופלפלים מאוד מחבבים אחד את השני, ואם מפנקים אותם גם ברוטב אדמדם ועשיר טעמים, אז הם בכלל פורחים. הנה מתכון קליל לסלט לארוחת שישי שבכלל לא ידעתם שאתם צריכים

אביגיל מייזליק | פשוט טעים לשבת, דני ספרים | פורסם 03/12/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לסלט (6 מנות):

2 חצילים ארוכים, דקים וקלים

4 כפות שמן זית

שמן, לטיגון

3 פלפלים צבעוניים, חתוכים לרצועות

8 שיני שום, קלופות ופרוסות

3 כפות רסק עגבניות

1 כף גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה

חצי כפית גרגירי כמון (או כמון טחון)

1 כף פטרוזיליה, קצוצה

מיץ מחצי לימון

מלח

פלפל שחור

מעט סוכר

רבע כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1 צולים את החצילים: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. חותכים את החצילים לאצבעות באורך 8-7 ס"מ ובעובי 2 ס"מ. מזלפים על תבנית התנור 2 כפות שמן זית, מניחים עליה את אצבעות החצילים זו ליד זו, מזלפים על החצילים 2 כפות שמן זית נוספות וצולים 15-10 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור.

2 בינתיים מכינים את התבשיל: מחממים במחבת שמן לטיגון ומטגנים את רצועות הפלפלים עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הרסק, הפפריקה, הכמון, הפטרוזיליה ומיץ הלימון. מוסיפים מלח, פלפל, מעט סוכר וצ'ילי גרוס. מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.

3 מוסיפים לתבשיל את אצבעות החצילים האפויות. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עד חצי כוס מים. מביאים שוב לרתיחה, מכסים, ומבשלים על אש קטנה 10 דקות נוספות. מצננים ושומרים במקרר עד להגשה.

פשוט טעים לשבת - הספר (צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים)
פשוט טעים לשבת - הספר|צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים

בתיאבון!