אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

ארטישוק ירושלמי צלוי עם דבש, תימין ורוזמרין

תוספת מעלפת של השורש הכי שווה, צלוי ומתקתק עם עשבי תיבול

יוסי שטרית | קיטשן מרקט | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף

12 שיני שום שלמות, קלופות

1 כפית פלפל שאטה חריף, גרוס

½ כוס דבש

3 ענפי רוזמרין, מופרדים לעלים

5 ענפי תימין (עדיף לימוני אבל לא חובה)

כוס וחצי ציר בקר או ציר עוף (אם אין, אפשר מים)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף מלח גס

1 כף פלפל שחור גרוס

להגשה: לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומעבירים לתבנית. מכסים בנייר אלומיניום אופים כ-45 דקות.

3 מסירים את נייר האלומיניום ובודקים את מידת העשייה של הארטישוקים בעזרת מזלג. אם הוא ננעץ בקלות סימן שהם רכים, ואז מוציאים את התבנית מהתנור. אם לא, מחזירים לעוד 5-10 דקות ובודקים שוב.

4 מעבירים לתבנית הגשה, ומגרדים מעל מעט קליפת לימון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה