צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
ארטישוק ירושלמי צלוי עם דבש, תימין ורוזמרין
תוספת מעלפת של השורש הכי שווה, צלוי ומתקתק עם עשבי תיבול
יוסי שטרית | קיטשן מרקט
| פורסם 30/08/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף
12 שיני שום שלמות, קלופות
1 כפית פלפל שאטה חריף, גרוס
½ כוס דבש
3 ענפי רוזמרין, מופרדים לעלים
5 ענפי תימין (עדיף לימוני אבל לא חובה)
כוס וחצי ציר בקר או ציר עוף (אם אין, אפשר מים)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח גס
1 כף פלפל שחור גרוס
להגשה: לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומעבירים לתבנית. מכסים בנייר אלומיניום אופים כ-45 דקות.
3 מסירים את נייר האלומיניום ובודקים את מידת העשייה של הארטישוקים בעזרת מזלג. אם הוא ננעץ בקלות סימן שהם רכים, ואז מוציאים את התבנית מהתנור. אם לא, מחזירים לעוד 5-10 דקות ובודקים שוב.
4 מעבירים לתבנית הגשה, ומגרדים מעל מעט קליפת לימון.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!