אוכל
צילום׃ Ju-Lee, Istock

סלט חסות אמריקאיות

חסה אייסברג רעננה וקריספית ברוטב עשיר בטעמי שום, זיתים ואנשובי

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 20/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 ראשים של חסה אייסברג (אמריקאית)
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים
3 פילה אנשובי איכותי (ספרדי) קצוצים דק
2 שיני שום
2-1 לימונים בשלים
חצי כוס צנוברים קלויים
שליש כוס שמן זית עדין
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מנקים את החסות מעליהן החיצוניים, ומשרים בקערה מלאה במי קרח לחצי שעה. בינתיים מועכים את שיני השום, פילה האנשובי וזיתי הקלמטה המגולענים במכתש ובעלי. מעבירים לקערה קטנה ומוסיפים את מיץ הלימון ואת שמן הזית. 2. מסננים את החסות מהמים היטב ומייבשים בלי לפרק אותן. חותכים לרבעים. שופכים מעט מהרוטב שהכנתם על רבעי החסות. בוזקים מלח ים גס מלמעלה ומפזרים את הצנוברים הקלויים. מגישים.