אוכל
צילום׃ אור גץ, iStock

סלט וולדוף טו' בשבט

שדרוג לסלט הקלאסי, מתאים לחג וגם ליומיום

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

- 3 תפוחי עץ גרנד סמיט
- 1 גבעול סלרי
- 2 כפות מיונז
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית סוכר
- 100 גר' אגוזי מלך
- 1/4 כוס צימוקים.
- 4-5 תמרים קצוצים גס.
- 4-5 תאנים מיובשות קצוצות
- מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1)חוצים את תפוחי העץ ומגלענים, לא מקלפים, חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומניחים בקערה. 2)פורסים את גבעול הסלרי לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מוסיפים לקערה. 3)חוצים את אגוזי המלך והפירות היבשים ומוסיפים לקערה. 3)מערבבים בקערה נוספת את המיונז, מיץ הלימון והסוכר, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם, יוצקים על התערובת ומערבבים.