אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

סלט קינואה

סלט הקינואה משתדרג בצנוברים ועשבי תיבול למנה עשירה בצבעים, בטעמים ובבריאות

עדן הראל | עושים שכונה | פורסם 02/01/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

קינואה

½ חבילת צנוברים

שמן זית

¼ חבילת נענע

¼ חבילת פטרוזיליה

¼ חבילת כוסברה

½ חבילת חמוציות

2 סלרי (גבעולים בלבד)

לימון

שתי כוסות מים

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 קוצצים את גבעולי הסלרי, הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע. 2. קוצצים את החמוציות. 3. שוטפים את הקינואה. 4. מחממים בסיר מעט שמן ומוסיפים את הקינואה, מערבבים בכף עץ. 5. מוסיפים את המים ומעט מלח ובוחשים. היחס הוא כוס קינואה על שתי כוסות מים. מבשלים כ-10 דקות. 6. שופכים מעט שמן זית על המחבת ומקפיצים את הצנוברים. 7. מקררים את הקינואה והצנוברים לפני ערבוב המוצרים. 8. סוחטים לימון אחד 9. מערבבים את הצנוברים עם הקינואה, מוסיפים את הירקות הקצוצים, את החמוציות, את מיץ הלימון והמלח - לפי הטעם ומערבבים הכל יחדיו.