צילום׃ istockphoto
צ'יפס קייג'ון
רצועות תפוחי אדמה מטוגנות בתיבול דומיננטי
| מגדלי חבל הבשור
| פורסם 29/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
5 תפוחי אדמה
לתערובת הקייג'ון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית אבקת שום
1 כפית תימין מיובש
2/1 כפית פלפל צ'ילי אדום גרוס
למטבל
4 עגבניות קלופות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לאורך לרבעים. אם הם גדולים, חוצים כל רבע.
2 מחממים את השמן בסיר עמוק. מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק עד שהם מזהיבים היטב.
3 מערבבים את תערובת הקייג'ון בקערה קטנה.
מוציאים את תפוחי האדמה המטוגנים מהשמן ומיד בוזקים עליהם את התערובת.
4 מגררים את העגבניות ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
5 מגישים את הצ'יפס בקערה לשולחן ולידו את מטבל העגבניות. טובלים את הצ'יפס במטבל ואוכלים.