אוכל

סלט כרובית וגרגירי חומוס עם קינואה

ידעתם שאם תכניסו לתנור גרגירי חומוס וכרובית תקבלו פרחי כרובית רכים וגרגירים מידת עשייה מושלמת? שדכו להם קינואה ועוד תוספות מפנקות, פרגנו ברוטב טחינה, וקיבלתם סלט שהוא לחלוטין ארוחה

יעל קצב | mako | פורסם 30/11/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כרובית, מפורקת לפרחים

1 קופסת שימורי חומוס, מסוננים

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית  

1 כוס קינואה, מבושלת

חצי בצל סגול, פרוס דק

רבע כוס שקדים פרוסים

רבע כוס חמוציות

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

לרוטב:

2 כפות טחינה

מיץ מחצי לימון

מלח

פלפל שחור

חצי שן שום כתושה

כפית סילאן

2 כפות מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 

2 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את פרחי הכרובית וגרגירי החומוס. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור. מכניסים לתנור לכ-30 דקות, או עד לריכוך הכרובית ופריכות הגרגירים. 

3 שמים בקערה את שאר מרכיבי הסלט. מוסיפים את הכרובית וגרגירי החומוס ומערבבים. 

4 מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב עד לאיחוד. אם חסרים מעט נוזלים, אפשר להוסיף עוד קצת מים. 

סלט כרובית וגרגירי חומוס עם קינואה (צילום: יעל קצב)
סלט כרובית וגרגירי חומוס עם קינואה. כרובית רכה וגרגירים פריכים|צילום: יעל קצב
סלט כרובית וגרגירי חומוס עם קינואה (צילום: יעל קצב)
סלט כרובית וגרגירי חומוס עם קינואה. שילוב טעמים כיפי |צילום: יעל קצב

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

בתיאבון!