אוכל
צילום׃ loooby, Istock

קרפצ'יו פורטובלו

פרוסות דקיקות של פטריות פורטבלו ברוטב צנוברים עשיר

רובי פורטנוי | קייטרינג פרי הארץ | פורסם 26/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

24 יחידות פורטובלו בגדול בינוני
1 כוס שמן זית
1 כוס שמן קנולה
4 שיני שום
צרור תימין
מלח

לרוטב

1 כוס צנובר קלוי
1 כפית שמן קנולה
1 כפית חומץ יין משובח
מלח סוכר

אופן ההכנה:

1 צולים את הפטריות על מחבת פסים משני הצדדים.

2 מעבירים את הפטריות לתבנית, יוצקים את שאר החומרים ואופים כשעה בחום של 120 מעלות. 

3 מסננים ומיבשים מהשמן, מסדרים את הפטריות ב-4 ערמות ועוטפים היטב בניילון. 

4 מעבירים לפריזר לשעה שעתיים, פורסים בזהירות בעזרת סכין חדה ומסדרים הפטריות על צלחת הגשה.

5 להכנת הרוטב: טוחנים במג'ימיקס את הצנוברים למשחה. יוצקים בהדרגה את השמן תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה עד לקבלת רוטב הומוגני. מוסיפים חומץ, סוכר ומלח.

6 מורחים על כל מנה מעט מן הרוטב כך שיכסה את הפטריות ומקשטים עם עירית קצוצה.