צילום׃ loooby, Istock
קרפצ'יו פורטובלו
פרוסות דקיקות של פטריות פורטבלו ברוטב צנוברים עשיר
רובי פורטנוי | קייטרינג פרי הארץ
| פורסם 26/05/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
24 יחידות פורטובלו בגדול בינוני
1 כוס שמן זית
1 כוס שמן קנולה
4 שיני שום
צרור תימין
מלח
לרוטב
1 כוס צנובר קלוי
1 כפית שמן קנולה
1 כפית חומץ יין משובח
מלח סוכר
אופן ההכנה:
1 צולים את הפטריות על מחבת פסים משני הצדדים.
2 מעבירים את הפטריות לתבנית, יוצקים את שאר החומרים ואופים כשעה בחום של 120 מעלות.
3 מסננים ומיבשים מהשמן, מסדרים את הפטריות ב-4 ערמות ועוטפים היטב בניילון.
4 מעבירים לפריזר לשעה שעתיים, פורסים בזהירות בעזרת סכין חדה ומסדרים הפטריות על צלחת הגשה.
5 להכנת הרוטב: טוחנים במג'ימיקס את הצנוברים למשחה. יוצקים בהדרגה את השמן תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה עד לקבלת רוטב הומוגני. מוסיפים חומץ, סוכר ומלח.
6 מורחים על כל מנה מעט מן הרוטב כך שיכסה את הפטריות ומקשטים עם עירית קצוצה.