אוכל

באבא גנוש - סלט חצילים וטחינה

החג האחרון בתשרי הנוכחי הוא ההזדמנות שלכם להיות אלה שכולם מדברים על סלט החצילים שלהם. האם תקבלו את אתגר הבאבא גנוש (שהוא בכלל לא אתגר אלא משחק ילדים)?

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 22/10/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים

2 כפות שמן זית

רבע כוס טחינה גולמית

מלח

פלפל שחור גרוס

מיץ מחצי לימון

חצי שן שום כתושה

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

עגבניות שרי פרוסות

צנוברים

פלפל צ'ילי פרוס דק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית.

2 מחוררים את החצילים במזלג ומכניסים לתנור ל-30 דקות או עד שהחצילים מתרככים.

3 מרוקנים את בשר החצילים לקערה. מוסיפים שמן זית, טחינה גולמית, מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ לימון ושום ומערבבים. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.

4 מגישים עם פטרוזיליה, עגבניות שרי, צנוברים וחריף.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה