אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלט סום טאם

סלט הפפאיה המיתולוגי של מסעדת בית תאילנדי

יריב מלילי | מסעדת בית תאילנדי | פורסם 14/07/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

פפאיה ירוקה במשקל חצי קילו, קלופה
8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כשישה ס"מ
12 עגבניות שרי חצויות
4 שיני שום בינוניות
כ-20 גרם בוטנים קלויים קצוצים
6 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים), ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק
מיץ מלימון וחצי
8 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

1 חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קלפן חותכים לרצועות דקות.

2 במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי.

3 מוסיפים את הלוביה וכותשים קלות.

4 מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים). מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים שתי דקות נוספות. מפזרים את הבוטנים, את רוטב מי הדגים, את הסוכר ואת מיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת. טועמים ומשלימים תיבול.

5 מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.