אוכל
צילום׃ תומר פרת

ארטישוק ירושלמי בתנור

מעדן אמיתי: ארטישוק ירושלמי אפוי טוב טוב בתנור עם דבש, שום ורוזמרין

רוני מנדלמן | mako | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חצי קילו ארטישוק ירושלמי מקולף ונקי
3 כפות דבש
10 שיני שום שלמות
רבע כוס שמן זית
חצי כוס שקדים (עם או בלי הקליפה)
מלח גס לפי הטעם
3 גבעולי רוזמרין

כלים

קולפן
כוס מדידה
כף
תבנית אפייה (אני מעדיפה פיירקס)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מניחים על התבנית את הארטישוק המקולף (אם מדובר בשורשים גדולים, חותכים לחתיכות גסות), ובין לבין מסדרים את שיני השום והשקדים.

3 מפזרים מלח גס ופלפל שחור טחון, יוצקים שמן זית ומטפטפים דבש.

4 מניחים מלמעלה את עלי הרוזמרין, מכסים בנייר כסף ואופים חצי שעה (אחריה אפשר להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כמה דקות, להזהבה סופית).