צילום׃ תומר פרת
ארטישוק ירושלמי בתנור
מעדן אמיתי: ארטישוק ירושלמי אפוי טוב טוב בתנור עם דבש, שום ורוזמרין
רוני מנדלמן | mako
| פורסם 06/02/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
חצי קילו ארטישוק ירושלמי מקולף ונקי
3 כפות דבש
10 שיני שום שלמות
רבע כוס שמן זית
חצי כוס שקדים (עם או בלי הקליפה)
מלח גס לפי הטעם
3 גבעולי רוזמרין
כלים
קולפן
כוס מדידה
כף
תבנית אפייה (אני מעדיפה פיירקס)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מניחים על התבנית את הארטישוק המקולף (אם מדובר בשורשים גדולים, חותכים לחתיכות גסות), ובין לבין מסדרים את שיני השום והשקדים.
3 מפזרים מלח גס ופלפל שחור טחון, יוצקים שמן זית ומטפטפים דבש.
4 מניחים מלמעלה את עלי הרוזמרין, מכסים בנייר כסף ואופים חצי שעה (אחריה אפשר להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כמה דקות, להזהבה סופית).