דים סאם במילוי ברוקולי, טופו וכרשה
מנה בריאה וקלילה עם מילוי עדין ורוטב סלסה אסייתי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
8 דפי אורז גדולים (קוטר: 22 ס"מ)
מעט עלי חסה/כרוב ישנים לריפוד המאדה
מים לאידוי
1 כף שמן קנולה לא מזוכך
2 גבעולי כרשה, ללא החלק הירוק, חתוכים לפרוסות דקות
1 ראש ברוקולי (300 גרם), מופרד לעלים חלוטים
1/2 כפית מלח-ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
50 גרם טופו קשה, מגורר
4 כפות אגוזי קשיו לא קלויים ולא מומלחים
לרוטב
1/4 כוס רוטב סויה דל נתרן
1/4 כוס חומץ אורז
1 כף מירין
1 כף שמן שומשום לא מזוכך
1 כפית פלפל אדום חריף, נקי מגרעינים, קצוץ
4 צנוניות מגוררות
2 מלפפונים נקיים מגרעינים, חתוכים לקוביות בנות 1/2 ס"מ
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כף כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים בווק גדול את השמן על להבה גבוהה וטגנו בו קלות את הכרשה כ-5 דקות עד הזהבה.
2 מוסיפים את פרחי הברוקולי והקפיצו 2 דקות נוספות.
3 מוסיפים את הטופו ואגוזי הקשיו וערבבו כחצי דקה.
4 מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5 ממלאים בקערה גדולה מעט מים רותחים ומעט מי ברז, ליצירת מים פושרים, ומשרים דף אורז אחד כ 10 – 20 שניות עד שיתרכך.
6 מוציאים את הדף מהמים, מנערים אותו בעדינות משאריות הנוזל ומניחים על משטח העבודה. שמים דף נוסף בקערה להשריה.
7 מסדרים 1/8 מתערובת הכרשה במרכז החלק התחתון של דף האורז. מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים את הדף ליצירת גליל מהודק (ראו תמונה). ממלאים באותו אופן את שאר דפי האורז במלית.
8 מרפדים את המאדה בעלי החסה ומניחים עליהם את דפי האורז הממולאים, כך שאלא יגעו אחד בשני.
9 בסיר בגודל של המאדה מרתיחים מעט מים על להבה גבוהה ומניחים עליו את המאדה.
10 מכסים את המאדה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומאדים כ-30 שניות עד לחימום הדים סם. זהירות! בישול יתר עלול לפגום בתוצר.
להכנת הרוטב
1 מערבבים היטב את רוטב הסויה, חומץ האורז, המירין ושמן הסומסום בתוך קערה.
2 מוסיפים את הצנונית, השום, הבצל ירוק, הכוסברה והפלפל החריף וערבבו היטב.
מגישים את הדים-סם שלמים או חתוכים אלכסונית , יחד עם רוטב סלסה במרכז.