שעועית ירוקה מוקפצת
האם צריך לבשל את השעועית הירוקה לפני ההקפצה במחבת? ומה אם משתמשים בשעועית קפואה? מתי מוסיפים את השום? ואיך הכי טעים להגיש? מחפשים מתכון מנצח לתוספת שעועית ירוקה שכולם אוהבים? הנה מצאתם
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
שעועית ירוקה היא מהירקות שהדבר הכי חשוב בהכנתם הוא לא להרוס את האיכויות הטבעיות שלהם. היא פריכה, טעימה ומתקתקה, ובעזרת המתכון והטיפים שאחריו תלמדו איך להכין אותה באופן שישמר את התכונות הנהדרות האלה, ולא יאפיל עליהן. מוכנים?
מרכיבים :
שעועית ירוקה טרייה (כ-600 גרם, אבל אפשר לשחק עם הכמויות)
2-3 כפות של שמן זית
שן שום, כתושה
מלח
לימון
להגשה (לא חובה):
שומשום לבן
פלפל שחור
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1 קוטמים את הקצוות של השעועית וחולטים 4-5 דקות במים רותחים עם כפית גדושה של מלח. מוציאים למי קרח (לא חובה אבל מומלץ).
2 אם קיררתם את השעועית במי קרח - מנגבים אותה היטב לפני השלב הבא.
3 מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את השום והשעועית ומטגנים תוך הקפצה 2 דקות בלבד.
4 מוסיפים מיץ מלימון אחד, אם אוהבים (אפשר פחות כמובן), ומעט מלח ומגישים.
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
טיפים חשובים לשעועית ירוקה מוקפצת
* במקרה של שעועית מוקפאת אין צורך בבישול מקדים. מתחילים ישר בהקפצה, ומוסיפים דקה-שתיים (אפילו לא צריך להפשיר אותה מראש - אפשר להכניס אותה למחבת בעודה קפואה).
* אם מדובר בשעועית עדינה אין הכרח לקטום לה את הקצוות, וגם לא לבשל אותה לפני ההקפצה. גם במקרה הזה מספיק להוסיף דקה-שתיים לזמן ההכנה במחבת.
* אם השעועית הירוקה שינתה צבע מירוק חי לירוק אפרפר - סימן שבישלתם אותה יותר מדי. כנ"ל אם היא נעשתה רופסת ואיבדה מפריכותה. כדי לשמור על הצבע היפה מומלץ להוציא את השעועית ממי הבישול ישר למי קרח (לפני שלב ההקפצה).
* אל תעמיסו בתיבול - רק מלח ואם רוצים גם פלפל שחור. מדובר במנה קלילה בטעמים עדינים, אל תתפתו להרוס את זה. מה שכן, רותם ליברזון ממליצה להוסיף בהגשה שומשום לבן ו/או קליפה מגוררת מלימון אחד.