אוכל
צילום׃ צילום ביתי

סלט חצילים מטריף ללא טיגון

החצילים שקניתם לפני שבועיים מסתכלים בכם בתוכחה, רכים ומקומטי קליפה? שום דרמה - בתוך זמן קצר הם יכולים להפוך לסלט חצילים ועגבניות לתפארת. אנחנו מתים עליו ככה, בשכבות, אתם יכולים פשוט לערבב

טובה ברזילי | mako | פורסם 22/01/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 חצילים, פרוסים לעובי של כס"מ

ספריי שמן

מלח

לרוטב:

3 שיני שום, כתושות

מעט שמן זית

קופסה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות

בקבוק (600-800 גרם) של מחית עגבניות

מלח

פלפל שחור

כפית סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומתיזים ספריי שמן. מסדרים את פרוסות החצילים ומתיזים שמן גם מלמעלה. צולים את החצילים 40-60 דקות, עד שהם זהובים ויפים (אין צורך להפוך).

3 בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את השום כמה שניות, שלא יישרף. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

4 מוסיפים את מחית העגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר, אם רוצים. 

5 מוציאים את הרוטב מהסיר ומסדרים שכבות שכבות של רוטב וחצילים: מתחילים עם שכבת רוטב, עליה מסדרים שכבה של חצילים, עוד שכבת רוטב וחוזר חלילה. מסיימים עם רוטב (לנו הספיקה הכמות ל-5 שכבות של רוטב ו-3 של חצילים). 

6 מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות. 

7 מגישים בכל ארוחה מעכשיו ועד שנגמר. 

סלט חצילים ברוטב עגבניות (צילום: ShutterStock AI)
סלט חצילים ברוטב עגבניות|צילום: ShutterStock AI

** אפשר לערבב את החצילים ברוטב במקום לטרוח על סידור השכבות, אבל אז הכל מתקבל יותר מעוך.

** במקום מחית העגבניות אפשר להשתמש בשימורי עגבניות מרוסקות או קצוצות.