אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג

סלט שורשים רענן

כשהטמפרטורות מתחילות לרדת זה סימן נהדר בשבילנו שאפשר לחזור ליהנות משורשים ולא רק במרק. אם הם חתוכים יפה יפה לקוביות ומגיעים עם ויניגרט טוב עם נגיעות של תפוז ולימון - אנחנו בכלל בפנים

רון יוחננוב | מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית | פורסם 19/11/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט:

2 קולרבי, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 סלקים טריים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות קטנות

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

20 עלים שלמים של נענע (אפשר לחתוך אותם בידיים שלא ישחירו, לא חובה)

חופן שקדים פרוסים קלויים

לוויניגרט ההדרים המהיר:

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ תפוזים

2 כפות דבש

מיץ מחצי לימון

1 כף חומץ תפוחים (או אחר)

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הוויניגרט: בצנצנת מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שהם מתאחדים והרוטב מסמיך.

2 הסלט: מניחים את הירקות החתוכים בקערה ומערבבים.

3 יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.

מבשלים ואופים לחג, כריכת הספר (צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג)
מבשלים ואופים לחג, כריכת הספר|צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג

* המתכון מתוך הספר מבשלים ואופים לחג. להשיג בסטימצקי וצומת ספרים או באתר. 139 שקלים.