אוכל
צילום׃ מיכל רביבו, תאנים צלויות ועדשים כתומות

סלט נבטוטים צבעוני

הם יותר קלים לעיכול מקטניות רגילות, ואפילו יותר עשירים בחלבון - אז אם עדיין לא הכנסתם לתפריט שלכם את הנבטוטים, החמסין הארור הנוכחי יכול להיות אחלה הזדמנות לעשות את זה. והסלט הזה הוא התחלה מושלמת

כרמית אלקיים | תאנים צלויות ועדשים כתומות | פורסם 17/07/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בנבטוטים יש כל הערכים התזונתיים של קטניות אך בצורה זמינה יותר, קלה יותר לעיכול, ועם כמות חלבון גבוהה בהרבה לאחר ההנבטה. אני מעדיפה לשלב אותם בסלטים טריים (raw food) לאור ערכם התזונתי המעולה, אך אפשר כמובן לשלבם בכל תבשיל קטניות.

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם נבטוטים (אם לא מנביטים בבית, אפשר לרכוש קופסה של מונבטים)

מים לפי הצורך

1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע) קצוצים

מיץ לימון סחוט טרי - לפי הטעם

שמן זית - לפי הטעם

2 שיני שום קצוצות

מלח

פלפל שחור גרוס

גפרורי שקדים קלויים (במחבת ללא שמן)

אופן ההכנה:

1 חולטים את הנבטוטים במים רותחים במשך כ-20 דקות ומסננים.

2 מעבירים לקערה ומוסיפים את עשבי התיבול, מיץ הלימון, שמן הזית, השום והתבלינים. מערבבים היטב בעזרת שני מזלגות ומוסיפים את השקדים הקלויים.

3 מערבבים פעם נוספת, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. טעמו של הסלט משתבח ככל שהנבטוטים סופגים את הטעמים.

** אפשר להפוך את הסלט המעולה הזה שכולו קטניות לארוחה מושלמת אם נצרף לו דגנים, וכך נגיע לחלבון מלא: חולטים 1 כוס בורגול במים רותחים במשך כ-20 דקות, או עד שהבורגול רך מספיק ונעים לאכילה, מסננים, מפוררים שוב בעזרת שני מזלגות ומוסיפים לסלט הנבטוטים. מוסיפים מלח, שמן זית ומיץ לימון.

המתכון מתוך הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות - אוכל שעושה שינוי", כרמית אלקיים, הוצאת לאנצ'בוקס.