חצילים ביוגורט עיזים וגרעיני רימון
חצילים קלויים עם בצלי שאלוט ורימונים ברוטב שמן זית ולימון ובליווי יוגורט עיזים ושמיר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 חצילים גדולים שלמים, שטופים
כף מלח גס, לזרייה
בצל שאלוט חתוך וקצוץ
שן שום כתושה
זר כוסברה/ פטרוזיליה טרייה קצוץ דק
כף נענע טרייה קצוצה דק
כוס גרעיני רימון
לרוטב
מלח פלפל
1/2 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
להגשה
כוס יוגורט עיזים
שן שום כתושה
2 כפות שמיר טרי קצוץ
אופן ההכנה:
1 קולים את החצילים על הגריל כ-20-30 (אפשר גם בתנור). במהלך הקלייה מסובבים את החצילים מדי פעם עד שהם קלויים היטב מכל הכיוונים. מורידים מהגריל ומצננים.
2 מקלפים את החצילים, מניחים במסננת, זורים מלח גס וממתינים כ-30 דקות עד שכל הנוזלים ניגרים.
3 מניחים בצלחת הגשה את החצילים ובעזרת מזלג מועכים קלות. מוסיפים 2/3 מגרעיני הרימון.
4 בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה ונענע קצוצים. מערבבים היטב ושופכים על החצילים.
5 מערבבים היטב יוגורט עיזים עם שן שום ושמיר, מוזגים מעל החצילים ומקשטים ביתרת גרעיני הרימון.