אוכל
צילום׃ מרים שוהם, יחסי ציבור

חצילים ביוגורט עיזים וגרעיני רימון

חצילים קלויים עם בצלי שאלוט ורימונים ברוטב שמן זית ולימון ובליווי יוגורט עיזים ושמיר

| מועצת הצמחים | פורסם 16/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 חצילים גדולים שלמים, שטופים
כף מלח גס, לזרייה
בצל שאלוט חתוך וקצוץ
שן שום כתושה
זר כוסברה/ פטרוזיליה טרייה קצוץ דק
כף נענע טרייה קצוצה דק
כוס גרעיני רימון

לרוטב

מלח פלפל
1/2 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון

להגשה

כוס יוגורט עיזים
שן שום כתושה
2 כפות שמיר טרי קצוץ

אופן ההכנה:

1 קולים את החצילים על הגריל כ-20-30 (אפשר גם בתנור). במהלך הקלייה מסובבים את החצילים מדי פעם עד שהם קלויים היטב מכל הכיוונים. מורידים מהגריל ומצננים.

2 מקלפים את החצילים, מניחים במסננת, זורים מלח גס וממתינים כ-30 דקות עד שכל הנוזלים ניגרים.

3 מניחים בצלחת הגשה את החצילים ובעזרת מזלג מועכים קלות. מוסיפים 2/3 מגרעיני הרימון.

4 בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב. מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה ונענע קצוצים. מערבבים היטב ושופכים על החצילים.

5 מערבבים היטב יוגורט עיזים עם שן שום ושמיר, מוזגים מעל החצילים ומקשטים ביתרת גרעיני הרימון.