אוכל

סלט עם גבינה צפתית צרובה

מתים על חלומי מטוגנת אבל מעדיפים לוותר על 30 אחוזי השומן? אז קבלו את השוס הבא: גבינה צפתית. מטגנים אותה בדיוק כמו חלומי, ומקבלים תוספת לסלט במרקם וטעם שממש דומים למקור וב-5% שומן בלבד

יעל קצב | mako | פורסם 29/09/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לסלט:

1 גביע גבינת צפתית

חצי ראש חסה

כוס עגבניות שרי

1 בצל סגול

חופן זיתי קלמטה

לרוטב:

2 כפות שמן זית

כף חומץ בלסמי

כפית דבש

חצי כפית חרדל גרגירים

חצי שן שום, כתושה

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 חותכים ירקות לסלט ומכינים את הרוטב.

2 פורסים את גלגל הצפתית לרוחב כך שמתקבלים שני גלגלים דקים יותר. מייבשים מעט את הגבינה עם נייר סופג.

3 מחממים מעט שמן במחבת. צורבים את הצפתית משני הצדדים עד להזהבה.

4 מניחים את הצפתית על הסלט. מוזגים מעל את הרוטב.

 

סלט עם גבינה צפתית מטוגנת (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סלט עם גבינה צפתית מטוגנת. מטגנים קלות מכל צד |צילום: יעל קצב, mako אוכל
סלט עם גבינה צפתית מטוגנת (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סלט עם גבינה צפתית מטוגנת. מרקם של חלומי בחצי הקלוריות|צילום: יעל קצב, mako אוכל
סלט עם גבינה צפתית מטוגנת (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
סלט עם גבינה צפתית מטוגנת. יש פה ארוחה שלמה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

בתיאבון!