צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
פשטידת ברוקולי וגבינות רזות
הפשטידה הזאת אומנם דלת קלוריות, אבל אנחנו מבקשים שלא תחזיקו את זה לרעתה
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 31/03/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
המרכיבים:
500 גרם ברוקולי, טרי או קפוא
1 בצל, פרוס דק
מעט שמן
1 קוטג'
1 גביע יוגורט
3 ביצים
100 גרם גבינה בולגרית (אפשר 5%), חתוכה לקוביות קטנות
1 כף תימין יבש
חצי כפית פלפל שחור גרוס
שלושת רבעי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מאדים את הבצל במעט שמן עד שהוא מתחיל להשחים. מניחים לקירור.
2 מפרקים את הברוקולי לפרחים. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומביאים שוב לרתיחה. חולטים כחמש דקות (אם משתמשים בקפוא, שלוש דקות יספיקו). מסננים.
3 מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים, כולל הבצל. מוסיפים את הברוקולי לאחר שהתקרר מעט.
4 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ. למראה יפה, משתדלים להעמיד את התפרחות כשהן פונות כלפי מעלה. אופים 45 דקות בחום של 180 מעלות, עד שפני הפשטידה מזהיבים מעט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!