אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן

כרובית בתנור עם רוטב סודי

כארוחה קלילה או כתוספת משודרגת – הכרובית הזו היא המנה המושלמת למי שרוצה לשמור על איזון ועדיין להתפנק. והרוטב? פשוט מטריף. תסמכו על יונית צוקרמן

יונית סולטן צוקרמן | מגזין שופרסל | פורסם 05/10/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כרובית טרייה או קפואה, מחולקת לפרחים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

לרוטב: 

3 כפות גדושות מיונז

3-5 שיני שום 

חופן פטרוזיליה

6 עלי נענע (ללא גבעול)

כף שמן זית

כפית מיץ לימון טרי

חצי  כפית סוכר

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הכרובית קלות: אם היא קפואה מכסים אותה במים ומביאים לרתיחה, אם טרייה - מבשלים מכוסה במים עם כפית מלח עד לריכוך קל. מסננים.

2 מחממים תנור ל-210 מעלות בטורבו גריל.

3 מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת נייר אפייה. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם ומכניסים לתנור עד הזהבה יפה.

4 הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או בקערה עם בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם של ממרח. כשהכרובית מוכנה מזלפים מעליה את הרוטב או מגישים אותו בקערה לטבילה.