אוכל
צילום׃ קדם צלמים, 100 סלטים, הוצאת קוראים

סלט כרובית, בצל וארוגולה

כל מנת כרובית חדשה מתקבלת אצלנו בצהלולים, ואם היא מגיעה צלויה עם בצל ופלפל חריף בצירוף קצת ירק טרי - אנחנו בכלל מאושרים

אלינוער רבין | 100 סלטים, הוצאת קוראים | פורסם 19/01/20 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כרובית אחת (1 ק"ג)

שליש כוס שמן זית

מלח גס

1 כפית כמון

חצי פלפל ירוק חריף, פרוס דק

2 בצלים סגולים, פרוסים דק

3 כפות צנוברים קלויים

2 חבילות ארוגולה

אופן ההכנה:

1 חותכים את הכרובית לפרחים, בגודל כ-5 ס"מ. פורסים דק את הגבעול. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את הכרובית, מוסיפים כרבע כוס שמן ומתבלים במלח וכמון, מוסיפים חצי מפרוסות הפלפל החריף.

2 אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.

3 בינתיים מערבבים את פרוסות הבצל עם השמן שנותר, מלח, כמון ופרוסות הפלפל החריף שנותרו. מוסיפים את התערובת לתבנית עם הכרובית ומערבבים. ממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות, עד שהכרובית רכה והזהיבה. מוסיפים את הצנוברים.

4 חותכים את גבעולי הארוגולה ושוטחים בצלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל את הכרובית החמה, עם הרוטב שנותר בתבנית, ומגישים מיד.

>> לעוד מתכונים מתוך הספר "100 סלטים"