צילום׃ קדם צלמים, 100 סלטים, הוצאת קוראים
סלט כרובית, בצל וארוגולה
כל מנת כרובית חדשה מתקבלת אצלנו בצהלולים, ואם היא מגיעה צלויה עם בצל ופלפל חריף בצירוף קצת ירק טרי - אנחנו בכלל מאושרים
אלינוער רבין | 100 סלטים, הוצאת קוראים
| פורסם 19/01/20
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כרובית אחת (1 ק"ג)
שליש כוס שמן זית
מלח גס
1 כפית כמון
חצי פלפל ירוק חריף, פרוס דק
2 בצלים סגולים, פרוסים דק
3 כפות צנוברים קלויים
2 חבילות ארוגולה
אופן ההכנה:
1 חותכים את הכרובית לפרחים, בגודל כ-5 ס"מ. פורסים דק את הגבעול. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את הכרובית, מוסיפים כרבע כוס שמן ומתבלים במלח וכמון, מוסיפים חצי מפרוסות הפלפל החריף.
2 אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
3 בינתיים מערבבים את פרוסות הבצל עם השמן שנותר, מלח, כמון ופרוסות הפלפל החריף שנותרו. מוסיפים את התערובת לתבנית עם הכרובית ומערבבים. ממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות, עד שהכרובית רכה והזהיבה. מוסיפים את הצנוברים.
4 חותכים את גבעולי הארוגולה ושוטחים בצלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל את הכרובית החמה, עם הרוטב שנותר בתבנית, ומגישים מיד.