צלעות טלה בציפוי טחינה שום-דבש, מוגשות על סלט טאבולה עשיר
צלעות טלה עסיסיות טבולות בטחינה מתקתקה ואפויות בתנור, מוגשות עם סלט טאבולה של בורגול, עשבי תיבול וגרגירי רימון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
12 צלעות טלה
כוס טחינה גולמית
2 שיני שום, כתושות
כף דבש
כוס בורגול דק
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
רבע צרור נענע
גרעינים מחצי רימון
מלח
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
1 הכנת הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה עם הדבש והשום הכתוש. מוסיפים חצי כוס מים. מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
2 הכנת הטאבולה: משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים למשך כחצי שעה, או עד שהבורגול תופח ומתרכך. מסננים.
3 שוטפים את עשבי התיבול היטב. מפרידים את העלים מהגבעולים וקוצצים אותם דק דק. מעבירים לקערה. מוסיפים את הבורגול, את גרעיני הרימון, 4 כפות שמן זית , מלח ופלפל לפי הטעם.
4 הכנת הצלעות: מכינים תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית ומטגנים בהם את צלעות הטלה דקה מכל צד, לא יותר מ 4 צלעות בבת אחת. מחזיקים את הצלע בעצם, וטובלים את הבשר בטחינה. מעבירים את הצלעות בזהירות לתבנית, ואופים בתנור למשך 5 דקות.
6 הגשת המנה: על גבי צלחת הגשה מניחים מצע של סלט הטאבולה ועליו מניחים את צלעות הטלה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!