סלט בורגול עשיר וטעים
סלט שמוכיח שבורגול רחוק מלהיות משעמם בזכות שילוב של ירקות ועשבי תיבול קצוצים, קוביות בטטה, חמוציות ושקדים בשביל הקראנץ'. מנה עשירה, מרעננת ומלאת טעם שיכולה להתאים לכל שולחן או לסגור פינה כארוחה שלמה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
להכנת הבורגול:
2 כפות שמן
כוס בורגול
כוס וחצי מים
מלח לפי הטעם
לסלט:
בטטה
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק
2 גבעולי סלרי (אפשר עם העלים)
שלושת רבעי כוס חמוציות (80-90 גרם)
רבע כוס שקדים מולבנים (30-40 גרם)
קוביות גבינה בולגרית (לא חובה)
פלפל ירוק חריף לפי הטעם
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
כף סילאן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל אחיד. אופים כחצי שעה, תלוי בתנור, עד שהקוביות רכות מבפנים ומעט זהובות מבחוץ (אפשר להבריש עליהן מעט שמן זית לפני האפייה).
3 מכינים את הבורגול: מחממים שמן בסיר, מוסיפים בורגול, מים ומלח ומערבבים. אחרי רתיחה מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהבורגול מוכן.
4 חותכים את כל הירקות (אפשר להוסיף או להשמיט כל ירק לפי הטעם).
5 מניחים בקערה את כל מצרכי הסלט, מתבלים, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!




