אוכל

הממולאים של רחל

מילוי המתאים לכל ירק שרוצים

איתן מזרחי | מסעדת "אי זוגי" | פורסם 23/12/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למילוי

1/2 ק"ג בשר בקר מובחר טרי טחון
כוס אורז שטוף במים
2 בצלים קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 עגבניות אדומות מגורדות
1/4 כוס שמן סויה
כפית פפריקה אדומה
פלפל שחור לפי הטעם
כפית כורכום
כוס ציר עוף

לרוטב

2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף מרק בצל
1/2 כוס רכז רימונים
2 כוסות ציר בקר חם
2 כוסות מים רותחים
כפית פפריקה אדומה
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
1 כוס ציר מרק עוף

אופן ההכנה:

אופן הכנת הירקות למילוי: בצל: 1 מקלפים את הבצל, יוצרים חתך לאורכו של הבצל – אך לא לחתוך לחצי 2. חולטים במים רותחים ל-10 דקות ופותחים בקלות כל עלה בצל בנפרד

כרוב: 1 מוציאים את הליבה של העלים ושמים כרוב במקפיא ליום או יומיים. 2. מוציאים מהמקפיא ושמים במים להפשרה (לא משנה אם רותחים פושרים או קרים)

פלפל: 1 חותכים את חלקו העליון של הפלפל ומרוקנים את הליבה של הפלפל מכל הגרעינים

אופן הכנת המנה:

1 בקערה נפרדת מערבבים את המוצרים להכנת המילוי ,משפרים טעם במידת הצורך. 2. ממלאים את הירקות שהכנו מראש במילוי. 3. בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים להכנת הרוטב. 4. בסיר נפרד מסדרים בצורה הדוקה את כל הירקות הממולאים . מוסיפים מעל את תערובת הרוטב מכסים בצלחת בכדי ליצור לחץ על הממולאים. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ 40 דקות.