סלט שוק עם גרנולה מלוחה וכדור מוצרלה
סלט קיץ רענן של ירקות חתוכים גס, גבינת מוצרלה רכה קרועה בחופשיות וגרנולה מלוחה מתובלת בזעתר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לגרנולה מלוחה:
1 כף שמן זית
1 כוס שיבולת שועל שלמה
¼ כוס צנוברים
¼ כוס גרעיני חמנייה
¼ כוס גרעיני דלעת
2 כפות שומשום
1 כף תבלין זעתר
1 כפית סומק
¼ כפית מלח
לסלט:
4 עגבניות בינוניות בשלות, חתוכות ל-8 פלחים.
4 מלפפונים בינוניים, חתוכים לטבעות עבות בקליפתם
1 קולרבי גדול, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), חתוכים בעובי 2 ס"מ כדור מוצרלה (ניתן להשיג במעדניה)
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הגרנולה: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית. מוסיפים את חומרי הגרנולה ומטגנים 3-4 דקות, תוך כדי בחישה מתמדת עד שהגרנולה זהובה קלות (נזהרים שלא תישרף). מצננים היטב.
2 שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים.
3 מכינים את הסלט ומגישים: מסדרים עגבניות, מלפפונים, קולרבי ובצל ירוק בצלחת הגשה. מסננים את כדור המוצרלה, קורעים ממנו פיסות גדולות ומניחים על הסלט.
4 יוצקים מעל שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מחצית מכמות הגרנולה המלוחה ומגישים מיד.