אוכל
צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

סלט שוק עם גרנולה מלוחה וכדור מוצרלה

סלט קיץ רענן של ירקות חתוכים גס, גבינת מוצרלה רכה קרועה בחופשיות וגרנולה מלוחה מתובלת בזעתר

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 16/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לגרנולה מלוחה:

1 כף שמן זית

1 כוס שיבולת שועל שלמה

¼ כוס צנוברים

¼ כוס גרעיני חמנייה

¼ כוס גרעיני דלעת

2 כפות שומשום

1 כף תבלין זעתר

1 כפית סומק

¼ כפית מלח

לסלט:

4 עגבניות בינוניות בשלות, חתוכות ל-8 פלחים.

4 מלפפונים בינוניים, חתוכים לטבעות עבות בקליפתם

1 קולרבי גדול, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), חתוכים בעובי 2 ס"מ כדור מוצרלה (ניתן להשיג במעדניה)

4 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הגרנולה: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית. מוסיפים את חומרי הגרנולה ומטגנים 3-4 דקות, תוך כדי בחישה מתמדת עד שהגרנולה זהובה קלות (נזהרים שלא תישרף). מצננים היטב.

2 שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים.

3 מכינים את הסלט ומגישים: מסדרים עגבניות, מלפפונים, קולרבי ובצל ירוק בצלחת הגשה. מסננים את כדור המוצרלה, קורעים ממנו פיסות גדולות ומניחים על הסלט.

4 יוצקים מעל שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מחצית מכמות הגרנולה המלוחה ומגישים מיד.