צילום׃ istockphoto
חבושים אפויים
קינוח עדין ועשיר בטעם על בסיס הפרי המופלא
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 חבושים חצויים ומרוקנים מליבתם
1 כוס סוכר
½ כוס מים
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס מיץ רימונים מרוכז, מוכן
5 תרמילי הל כתושים
3 מקלות קינמון שלמים
גלידת וניל להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות. 2. מבשלים את כל החומרים (מלבד החבושים) במחבת רחבה כחמש דקות. 3. מוסיפים את החבושים, עם הצד החתוך כלפי מטה ומבשלים יחד חצי שעה, עד שהתערובת סמיכה למדי. 4. מעבירים את כל החומרים לתבנית אפיה וכעת מניחים את החבושים כאשר הצד החתוך כלפי מעלה. 5. מכניסים לתנור ואופים 30 דקות. 6. מסדרים את חצאי החבושים על צלחות הגשה, שמים על כל אחד כדור גלידת וניל, מטפטפים סביב מהסירופ בו בושלו החבושים ומגישים.