צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
קציצות ברוקולי הכי קלות שיש
מפתיע ובריא: קל, טעים ועשיר בערכים תזונתיים. והבונוס - אפשר גם לאפות בתנור
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 18/03/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-15 קציצות:
500 גרם ברוקולי
3 שיני שום קצוצות
3/4 כוס קוואקר
2 ביצים
1 כפית עלי תימין יבש
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
שמן, לטיגון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הברוקולי במיקרוגל (או חולטים במים רותחים) 3-4 דקות, עד שהוא מתרכך מעט. מקררים וקוצצים דק.
2 מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים מכוסה לחצי שעה.
3 יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד השחמה. יש להפוך בעדינות, כדי שהקציצות לא יתפרקו.
4 מגישים לצד יוגורט מתובל בשום, שמן זית ומלח.
* אפשר להוסיף לקציצות 3 כפות גבינה בולגרית מגוררת.
* אפשר לאפות במקום לטגן: יוצרים קציצות בידיים משומנות מעט ומניחים על נייר אפייה משומן. אופים ב-200 מעלות עד שהקציצות מזהיבות, הופכים ואופים עד להשחמה.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.