צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
סלט שורשים וגבינת צאן
כל ירקות השורש עם עלי תרד טריים, גבינת ברינזה כבשים ושקדים לבנים בסלט חורף עשיר וצבעוני
ערן זינו | קפה דיזנגוף 99
| פורסם 30/01/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
1 גזר
1 קולורבי
1 שומר
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזליה
שעועית ירוקה
ארוגולה או תרד
שקדים שלמים לא קלופים
אפשר להוסיף כרוב, כרובית, נבטים, סלק אדום
לרוטב
1 כף זעתר
1/2 כפית צ'ילי טרי קצוץ היטב
1 כף דבש
1 כף סויה
2 כפות שמן זית
מיץ לימון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 חותכים את הירקות לאורכם הכי דק שאפשר (אפשר לחתוך בסכין הג'וליאן של מעבד המזון).
2 מערבבים בקערה שמן, זעתר, דבש, צ'ילי וסויה. מערבבים את הרוטב עם הירקות החתוכים ועלי הארוגולה או התרד.
3 מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם ומפזרים מעל גבינת ברינזה ושקדים חלוטים.
4 שווה לתת לסלט לנוח ברוטב דקה או שתיים לפני ההגשה כך שהירקות סופגים את הרוטב ומתרככים מעט.
* הרוטב מתאים מאוד גם לעוף, דגים או סלט עגבניות.