צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור
פטריות ממולאות בפירורי לחם וגבינת פרמזן
בואו להיזכר במתאבן המושלם, בגרסה טעימה במיוחד: פורטבלו עם גבינות ועשבי תיבול
ישראל אהרוני | אהרוני פותח שולחן 2, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר
| פורסם 31/03/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
30 פטריות קטנות
כוס פירורי לחם
כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
5 שיני שום, קצוצות דק
2 כפות עלי תימין
5 עלי מרווה קצוצים דק
10 עלי בזיליקום קצוצים דק
כוס פטרוזיליה קצוצה דק
כוס אגוזי מלך קצוצים דק
כפית אגוז מוסקט
כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 כפות קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית של התנור בגיליון נייר אפייה.
2 חותכים וזורקים את רגלי הפטריות. מורחים את כובעי הפטריות מבחוץ במעט שמן זית ומניחים אותם בתבנית.
3 מערבבים את מרכיבי המילוי לתערובת אחידה ופירורית מעט.
4 ממלאים כל פטרייה בהרבה מילוי, כך שייראה כמו גבעה קטנה שמתנוססת מעל שולי הפטרייה.
5 מכניסים את התבנית לתנור ל־15-20 דקות, עד שהמילוי מזהיב. מוציאים ומגישים מיד. אפשר לסחוט מעל כל פטרייה כמה טיפות מיץ לימון.