צילום׃ עודד קרני
גזר מרוקאי מתובל
סלט גזר חרפרף עם תפוזים וצימוקים
| טבע הריפוי
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
700 גרם גזר
כוס מרק צח מירקות
3 כפות סוכר חום
כפית קינמון טחון
חצי כפית כמון טחון
רבע כפית פלפלת קאיין
חצי כוס מיץ תפוזים טרי
קליפה מגוררת מתפוז אחד
שליש כוס צימוקים מותפחים במים חמים
מלח ופלפל
3 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה:
קולפים את הגזרים ופורסים לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מתקבלות כ- 4 כוסות. מרתיחים את המרק במחבת גדולה ועמוקה, מעל להבה בינונית. מוסיפים פרוסות גזר, סוכר ותבלינים. מערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהגזרים רכים-פריכים. מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז וצימוקים ומבשלים מספר דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל ואם רוצים מוסיפים עוד פלפלת קאיין. זורים נענע ומגישים מיד.