אוכל
צילום׃ דפני פתיחה

סלט תאילנדי עם רוטב בוטנים

יש מעט מאוד סלטים שאנחנו מוכנים לקבל כארוחת צהריים מלאה, וזה אחד מהם. מקלות דקיקים של ירקות (שימו לב, הצורה חשובה), רצועות חזה עוף ורוטב מתקתק עם חמאת בוטנים, מירין וסויה. תבוא כל יום

דפני פתיחה ל-green | מגזין שופרסל | פורסם 20/12/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לסלט:

1 כפית שמן

1 חזה עוף משוטח לשניצל

3 מלפפונים

3 גזרים

1 פלפל אדום

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה

1 שן שום כתושה

2 כפות רוטב סויה

2 כפות מירין

2 כפות חומץ

1 כפית שמן שומשום

חצי כפית סוכר

רבע כוס מים

תוספת:

בוטנים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת, מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל ומטגנים היטב משני הצדדים עד שהוא מוכן מבפנים.

2 חותכים את חזה העוף לרצועות.

3 שוטפים היטב את הירקות.

4 חותכים את המלפפון לרצועות דקיקות בעזרת עם קולפן ז'וליינים או מנדולינה. שימו לב - בחלק עם הגרעינים לא משתמשים בסלט הזה, אפשר לשלב אותו בסלט ירקות רגיל או בכריך.

5 קולפים את הגזרים ופורסים גם אותם למקלות דקיקים בעזרת קולפן ז'וליינים או מנדולינה. פורסים גם את הפלפל האדום לרצועות דקיקות.

6 מעבירים את כל הירקות לקערה גדולה ומוסיפים את רצועות העוף.

7 הרוטב: טורפים או טוחנים בקערה את כל חומרי הרוטב. סמיכות הרוטב צריכה להיות כמו של שמנת שעברה ערבוב. אם הוא יוצא סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד כפית מים.

8 מתבלים ברוטב, מפזרים בוטנים קצוצים ומגישים.

** במקום להכין חזה עוף במיוחד אפשר להשתמש בשאריות של עוף. פשוט מפרקים את בשר העוף מן העצם ומוסיפים לסלט.