נזיד שעועית וירקות שורש
גן עדן לצמחוניים, וגם לסתם אנשים שקר להם: תבשיל חורפי עם אינסוף ירקות ועשבי תיבול
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
250 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה
2 גזרים קלופים
1 קולורבי קלוף
1 ראש סלרי קלוף
1 ראש פטרוזיליה קלוף
1 בצל קלוף
2 תפוחי אדמה קלופים
4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (ניתן להשתמש גם בעגבניות קלופות מקופסת שימורים)
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
100 גרם רסק עגבניות
כוס עלי מנגולד חלוטים
8 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה אדומה
כף גדושה פלפל צ'ומה
5 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מבשלים את השעועית בליטר וחצי מים למשך שעה ורבע עד להתרככותה.
2 בסיר נפרד, מטגנים בשלוש כפות שמן זית את שיני השום, מוסיפים את קוביות הפלפל, קוביות העגבניות, רסק העגבניות וממשיכים לטגן מספר דקות.
3 מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, פפריקה, פלפל צ'ומה, מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות.
4 מוסיפים לסיר את השעועית שהתרככה עם מחצית מכמות הנוזלים וממשיכים לבשל כרבע שעה.
5 חותכים את הגזר, הקולרבי, ראש הסלרי, ראש הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה לקוביות קטנות.
6 מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומוסיפים את קוביות הירקות. מרככים את הירקות במחבת, אם יש צורך, מוסיפים 4 כפות מים רותחים.
7 מוסיפים את ירקות השורש לנזיד העגבניות והשעועית וממשיכים לבשל יחד כרבע שעה.
8 מגישים בקעריות אישיות עם מעט עלי מנגולד, בתוספת לחם או אורז לבן קלאסי.