צילום׃ אלקנה ביטון
כרובית מטוגנת בתבלינים
כרובית קלילה בציפוי פריך של פירורי לחם ותבלינים לנשנוש המושלם
אלקנה ביטון | mako
| פורסם 06/02/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
כרובית שלמה
חצי קילו פירורי לחם זהובים
כפית צ'ילי חריף גרוס גס
כפית כמון
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית אבקת שום
קמח
4 ביצים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 3 שעות לפני הטיגון מקלפים את העלים מהכרובית ומחלקים אותה לפרחים לא קטנים ולא גדולים. משרים במים ונותנים לכל הלכלוך לצאת.
2 מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הכרובית כ-10 דקות. מוצאים למסננת, שוטפים במים קרים ומייבשים על מגבת.
3 מכינים את תערובת התיבול: שמים בקערה עמוקה את פירורי הלחם וכל התבלינים, ומערבבים טוב טוב עד שמתקבלת אבקה אחידה.
4 בקערה נוספת שמים קמח, ובקערה שלישית שוברים שתי ביצים (אם ייחסר, נוסיף בהדרגה).
5 מחממים שמן בסיר טיגון.
6 טובלים כל פרח כרובית בקמח, מנערים מעט ומעבירים לביצה ומיד לפירורי הלחם המתובלים. מטגנים עד שהכרובית מזהיבה, סוחטים לימון טרי ומגישים.