אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

כרובית מטוגנת בתבלינים

כרובית קלילה בציפוי פריך של פירורי לחם ותבלינים לנשנוש המושלם

אלקנה ביטון | mako | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (8 מנות):

כרובית שלמה

חצי קילו פירורי לחם זהובים

כפית צ'ילי חריף גרוס גס

כפית כמון

כפית פלפל שחור

כפית מלח

כפית אבקת שום

קמח

4 ביצים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 3 שעות לפני הטיגון מקלפים את העלים מהכרובית ומחלקים אותה לפרחים לא קטנים ולא גדולים. משרים במים ונותנים לכל הלכלוך לצאת.

2 מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הכרובית כ-10 דקות. מוצאים למסננת, שוטפים במים קרים ומייבשים על מגבת.

3 מכינים את תערובת התיבול: שמים בקערה עמוקה את פירורי הלחם וכל התבלינים, ומערבבים טוב טוב עד שמתקבלת אבקה אחידה.

4 בקערה נוספת שמים קמח, ובקערה שלישית שוברים שתי ביצים (אם ייחסר, נוסיף בהדרגה).

5 מחממים שמן בסיר טיגון.

6 טובלים כל פרח כרובית בקמח, מנערים מעט ומעבירים לביצה ומיד לפירורי הלחם המתובלים. מטגנים עד שהכרובית מזהיבה, סוחטים לימון טרי ומגישים.