אוכל
צילום׃ רוני כנעני, רביבה וסיליה: 30 שנים, 24 שעות

כרובית בטחינה של רביבה וסיליה

איזה כיף שיום העצמאות מתקרב, ולנו יש הזדמנות להיזכר באחת המנות הכי טעימות שיש עם כרובית (ויש הרבה!). מטוגנת בשמן עמוק, עם זילוף יפה של טחינה חמצמצה וקצת בצל סגול, מי צריך יותר?

רביבה אפל | רביבה וסיליה: 30 שנים, 24 שעות | פורסם 26/04/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ראש כרובית

3 כפות טחינה

מלח

רבע שן שום

מיץ מחצי לימון

שמן חמניות או שמן קנולה

חצי בצל סגול

גרידת לימון

1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הטחינה עם רבע כוס מים, מלח, שום ומיץ לימון.

2 מפרידים את הכרובית לפרחים ומטגנים בשמן עמוק וחם.

3 פורסים את הבצל לפרוסות דקות.

4 מערבבים את הכרובית המטוגנת עם הטחינה המוכנה.

5 מוסיפים את פרוסות הבצל ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה וגרידת לימון.

>> עוד מתכונים ליום העצמאות

* המתכון מתוך הספר "רביבה וסיליה: 30 שנים, 24 שעות". להשיג בסניפי רביבה וסיליה ובחנויות המובחרות.