אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

סלט עגבניות טריות ומבושלות

יודעים מה יש בסלט הזה? שיק, ובכמויות. בליל הסדר האחרון הוא כיכב אצלנו, וזכה לכל כך הרבה תשבחות שלא היה לנו נעים להודות שהוא בעצם די פשוט. כן, העגבניות נחלקות לשניים, אבל בואו, זה לא באמת מסובך

רון יוחננוב | "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב" | פורסם 09/05/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 סלסילות (750 גרם) עגבניות שרי, חצויות

חצי כוס (120 מ"ל) שמן זית

8 שיני שום שלמות

ענף תימין

מלח ים

פלפל שחור

2 כפות חומץ בלסמי

חצי כוס (50 גרם) צנוברים, קלויים

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2 שמים בקערה מחצית מהעגבניות. מוסיפים את שמן הזית, שיני השום והתימין, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מעבירים לתבנית.

3 אופים כ-20 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות.

4 מעבירים את העגבניות, ללא הנוזלים שבתבנית, לכלי אחסון. קולפים וקוצצים את שיני השום האפויות, ומוסיפים לקופסת העגבניות. מצננים במקרר שעה.

5 מנקזים את הנוזלים מהתבנית לצנצנת או לקערית נפרדת ושומרים בצד עד השימוש.

6 הרכבת הסלט: שמים בקערה בינונית את העגבניות הטריות, העגבניות האפויות, השום הקצוץ והנוזלים שנקוו בתבנית. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מפזרים את הצנוברים. מגישים.

המתכון מתוך "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". 139 שקלים (במבצע: 99 שקלים). לרכישת הספר