אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סלט כרובית ושרי בחרדל וצלפים

תרשו לעצמכם להתרענן עם סלט קיצי, פשוט ומפתיע

רועי טל | HOME MADE | פורסם 13/03/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

מרכיבים

1 כרובית מופרד לפרחים (כ-1 קילוגרם)
1 ק"ג עגבניות שרי חצויות
רבע חבילה בצל ירוק (כ-75 גרם)
חצי כוס עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעולים (כ-40 גרם)
2 כפות שמיר קצוץ (כ-20 גרם)
מלח ופלפל גרוס

לרוטב

3 כפות צלפים מסוננים (כ-50 גרם)
רבע כוס חומץ בן יין לבן (50 מ"ל)
חמישית כוס מיץ לימון (40 מ"ל)
חרדל דיז'ון גרגרים
רבע כוס שמן זית (50 מ"ל)
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים עם מלח. 2. מעבירים את הכרוביות למי קרח. 3. חותכים את הבצל הירוק לפרוסות אלכסוניות ורחבות יחסית. 4. קוצצים גס את עלי הפטרוזיליה והצלפים. 5. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב. 6. מכניסים לקערה את כל מרכיבי הירקות של הסלט. מוזגים מעל את הרוטב ומערבבים. מומלץ למזוג את הרוטב על הסלט סמוך להגשתו.