אוכל

כרובית פריכה בתנור

גם אתם מתים על כרובית מטוגנת? טוב, מי לא. אבל השנה היא 2025, ואם אפשר להימנע מטיגון, אז כנראה עדיף. מזל שפרחי הכרובית פה יוצאים כל כך קריספיים, שספק אם אי פעם תחשבו על להכניס אותם לשמן

יעל קצב | mako | פורסם 03/12/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כרובית קטנה

1 כוס קמח

2 ביצים

1 כפית חרדל גרגירים

1 כפית מיונז

2 כפות צ'ילי מתוק

קורט מלח

קורט פלפל שחור

1 כוס פירורי לחם

ספריי שמן

להגשה:

צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 

2 מפרקים את הכרובית לפרחים בידיים או בסכין. 

3 מכינים שלוש קערות שטוחות: באחת שמים קמח, בשנייה טורפים ביצים עם חרדל, מיונז, צ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור, ובשלישית שמים את פירורי לחם. 

4 מצפים את פרחי הכרובית בקמח. מעבירים לתערובת הביצים לציפוי, ולבסוף לפירורי הלחם. 

5 מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית, מרססים מעט ספריי שמן ומכניסים לתנור ל-35 דקות. הופכים את פרחי הכרובית וצולים 10 דקות נוספות. 

6 מגישים לצד קערית צ'ילי מתוק או כל מטבל שאוהבים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

כרובית פריכה בתנור (צילום: יעל קצב)
כרובית פריכה בתנור. לא פחות קריספית מזו המטוגנת|צילום: יעל קצב
כרובית פריכה בתנור (צילום: יעל קצב)
כרובית פריכה בתנור. כנראה שלא נוכל לחזור אחורה|צילום: יעל קצב

בתיאבון!