אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

פלפל שושקה

פלפלים קלויים ומהודרים במילוי גבינת עיזים, ליווי ממרח חצילים וזיגוג עגבניות סמיך

מרסיה כצמן | מסעדת bariba | פורסם 25/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.2 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 פלפלים גדולים ואדומים
צרור עירית
250 גרם גבינת עיזים
בצל סגול בינוני

לממרח החצילים וקולי העגבניות

1 חציל
2 שיני שום
4 עגבניות אדומות בשלות
25 גרם אגוזי מלך
2 כפות שמן זית
כפית אבקת סוכר
קורט מלח
קורט פלפל

אופן ההכנה:

1 להכנת הפלפלים: מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכניסים את הפלפלים בתבנית עם מעט שמן זית (התבנית כולה משוחה) ואופים למשך 10 דקות.

3 אחרי 10 דקות, מוציאים מהתנור – הופכים את הפלפלים וממשיכים את הצלייה למשך כ-4 דקות.

4 מוצאים מהתנור, שמים בקופסא וסוגרים עם מכסה. האדים עוזרים לפלפלים להתקלף ביתר קלות.

5 להכנת הגבינה: קוצצים את העירית דק דק.

6 קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.

7 מערבבים את העירית והבצל הסגול בקערה ביחד עם גבינת העיזים.

8 להכנת החציל: שורפים את החציל על האש עד שהוא מוכן (הקליפה צריכה להיות שרופה והחציל בפנים רך).

9 שמים את החציל בבלנדר או מעבד מזון.

10 מוסיפים את השום ושמן הזית וטוחנים עד מרקם אחיד.

11 להכנת הקולי עגבניות: מוציאים את העוקץ והזרעים מהעגבניות.

12 מכניסים לבלנדר ביחד עם האגוזים, אבקת הסוכר וקורט מלח. טוחנים הכל ביחד עד מרקם אחיד ומעט סמיך. מוסיפים שמן זית וטועמים. מתקנים תיבול במידת הצורך.

13 למילוי הפלפל: מקלפים את הפלפל, חוצים לחצי ופותחים אותו כדף על קרש. מניחים בתוכו את המילוי (כ-60 גרם).

14 מגלגלים את הפלפל.

15 להגשה: שמים על צלחת כף של ממרח חציל, מניחים את הפלפלים על הממרח ומזלפים מעל קולי עגבניות.