אוכל

סלט אפונת שלג

אפונת שלג היא אחד מהירקות היותר קסומים שהחורף מעניק לנו, וממש עכשיו אפשר למצוא אותה בשווקים במחירים רק חצי מופרכים. הצטיידתם? ככה תכינו ממנה סלט חי קל, עונתי והכי חשוב – ממש, אבל ממש טעים

יעל קצב | mako | פורסם 03/02/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 חופנים של אפונת שלג

חופן עלי רוקט

חצי בצל סגול, פרוס דק

כף נענע קצוצה

4 פרוסות צ'ילי אדום

1 כף צנוברים, שקדים או קשיו

לרוטב:

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כף חומץ בן יין לבן

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אופציה להגשה:

מעט בולגרית קשה

אופן ההכנה:

1 קוטמים את הקצוות של אפונת השלג ומושכים את הסיב המרגיז שמחובר אליהם, כך שאפונת השלג תהיה נוחה לאכילה.

2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.

3 מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, חומץ, מלח ופלפל ומערבבים.

4 מעבירים לצלחת הגשה. אם רוצים, מגררים מלמעלה מעט גבינה בולגרית.

סלט אפונת שלג (צילום: יעל קצב)
רק בחורף. סלט אפונת שלג|צילום: יעל קצב

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה