צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
תפוח אדמה שנדרס כמו במזנון
תסמכו על אייל שני שימציא דרך יצירתית להגיש תפוחי אדמה, והפעם: לדרוס אותם (עם הרוטב) במערוך בין שני דפי אפייה. התוצאה? טעימה בטירוף, למישהו היה ספק?
אייל שני | mako אוכל
| פורסם 23/05/21
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 תפוח אדמה גדול או שניים בינוניים
לרוטב:
1 גביע שמנת חמוצה של פעם
2 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות דקות
2 ענפי שמיר, קצוצים דק דק
1 שן שום, קלופה ומגוררת
מלח ים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוח האדמה במים רותחים מומלחים עד שהוא כמעט מוכן. מסננים.
2 אופים בתנור בטמפרטורה גבוהה עד שתפוח האדמה מזהיב.
3 מערבבים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
4 הרכבת המנה: פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים עליו את תפוח האדמה. חוצים אותו לאורכו כך שייפתח כמו פרפר שכנפיו אינן מנותקות.
5 בעזרת כף מוזגים לתוך תפוח האדמה 2 כפות מן השמנת החמוצה, וסוגרים את כנפי הפרפר כך שתפוח האדמה נראה שוב שלם.
6 מניחים מלמעלה נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך מרדדים את תפוח האדמה עד שהוא מתפשט על פני הנייר ומגיע לעובי של כ-3 מ"מ.
7 מסירים את נייר האפייה העליון ואוכלים מיד בכף.