אוכל
צילום׃ דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן

ירקות שורש צלויים בשמן זית, עלי זעתר ולימון

תוספת צבעונית טעימה ובריאה מתאימה להגשה לצד כל ארוחה

אבי ביטון ובני סיידא | בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן | פורסם 27/01/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 גזרים, קלופים

8 בצלצלי שאלוט קטנים, קלופים

8 שיני שום בקליפתן

2 שורש סלרי קטנים, קלופים וחתוכים לרבעים

4 שורשי פטרוזיליה קטנים, קלופים

4 בייבי כרשה, שטופים היטב

4 בצלים ירוקים, קצוצים דק

3 גבעולי תימין

1/2 לימון בקליפתו, פרוס דק

מיץ מלימון גדול

1/2 כוס שמן זית

צרור עלי זעתר, מופרדים מהגבעולים

1 כף סוכר חום בהיר דמררה

מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2 שמים בתבנית את כל המרכיבים, מערבבים היטב ואופים כ-25 דקות עד שהירקות מתרככים ומזהיבים. מגישים מייד.