אוכל

סלט טונה צרובה עם וינגרט דבש ושמן שומשום

שילוב של טונה צרובה, ירקות פריכים ורוטב בטעם חמוץ-מתוק

מיקה שרון | "מיקה תל אביב" הוצאת כנרת | פורסם 10/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לטונה:

400 גרם פילה טונה אדומה, נקי מעור ומעצמות, חתוך ל-4 מלבנים
שמן זית
מלח גס
פלפל

לסלט:

2 צרורות עלי ארוגולה
2 בצלים ירוקים, פרוסים באלכסון לפיסות ארוכות
1 פלפל אדום חריף טרי, פרוס דק
1 גזר, פרוס למקלות דקים
2 כוסות שעועית ירוקה חלוטה וחצויה (או אפונה סינית בעונה)
1 כוס עלים שלמים של עשבי תיבול (נענע, כוסברה, פטרוזיליה, עירית)
2 כפות זרעי שומשום קלויים (במחבת חמה, רצוי מטפלון, ללא שומן)

להגשה- רוטב וינגרט דבש ושמן שומשום:

4 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ אורז
1 כפית דבש
½ כוס שמן זית
1 כף שמן שומשום
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 מתבלים את נתחי הטונה במלח ובפלפל. מחממים היטב מחבת טפלון ומשמנים מעט את המחבת ואת נתחי הדג. צורבים את הנתחים קלות, כחצי דקה מכל צד. מוציאים ומניחים בצד (או שומרים במקרר עד ההגשה). 2. הכנת רוטב וינגרט דבש ושמן שומשום: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון או טורפים במטרפה עד שנוצר רוטב חלק. טועמים ומתבלים. (אפשר לשמור המקרר עד 4 ימים.) 3. ההגשה: פורסים את נתחי הדג בסכין חדה מאוד לפרוסות דקות מאוד (1/4 ס"מ). מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה יחד עם 2-4 כפות מהרוטב, מניחים מנה מהסלט במרכז כל צלחת הגשה. מסדרים את פרוסות הטונה סביב הסלט, מזליפים עליהן עוד מהרוטב ומגישים.