צילום׃ אינה קראבצקי
סלט ניסואז משודרג
עם טונה טרייה או משומרת - כנראה שמדובר בסלט הטעים בעולם. וזה אינה אומרת, לא אנחנו, אז כדאי להאמין
אינה קראבצקי | mako
| פורסם 17/06/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
250 גרם טונה אדומה טרייה (אפשר להחליף בטונה מקופסה)
לב של חסה רומית
חצי חסה עגולה
2 ראשי אנדיב
כוס עגבניות שרי חצויות
בצל סגול קטן, חתוך לחצאי ירח דקיקים
כוס שעועית ירוקה (חלוטה)
רבע כוס זיתי טאטוס מגולענים
אבוקדו בינוני, חתוך גס
רבע כוס גבינת פרמזן
3 ביצים קשות חצויות
לרוטב
2 כפות מיונז
4 כפות שמן זית
כפית חרדל
מיץ מחצי לימון
כף צלפים קצוצים דק
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מושחים את נתח הטונה בשמן זית ומתבלים במלח. צורבים במחבת חמה כחצי דקה מכל צד, מצננים היטב ופורסים לפרוסות דקות נגד כיוון הסיבים.
2 מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
3 בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הסלט חוץ מהטונה, הביצים והפרמזן, ומערבבים בעדינות. מסדרים את הסלט בצלחות אישיות או בצלחת מרכזית, ומפזרים מלמעלה את נתחי הדג, את הביצים והגבינה.