אוכל
צילום׃ James Carrier, GettyImages IL

סלט תפוחים וקולרבי

סלט סתווי עם ערמונים ועלי חמציץ באדיבות ארז קומרובסקי, מצפה מתת

אלינוער רבין | בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון | פורסם 18/02/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 תפוחי גולדן דלישס
3 קולרבי צעירים
מיץ מ1-2 לימונים בשלים
2 כפות לימונים כבושים קצוצים דק
1 כף דבש
צרור עלי חמציץ שטופים ומיובשים
מלח ופלפל לבן גרוס טרי
שמן זית (מזן קורנייקי)
1 כוס ערמונים קלויים קלופים

אופן ההכנה:

1 קולפים את התפוחים והקולרבי ופורסים דק. מטפטפים מיד מיץ לימון על פרוסות התפוחים כדי שלא ישחירו. מניחים בקערה. מוסיפים את הלימון הכבוש והדבש.

2 מפרידים את עלי החמציץ מהגבעול ומוסיפים את העלים לקערת הסלט.

3 מתבלים במלח ופלפל לבן. מזלפים מעל שמן זית ומערבבים בעדינות.

4 מפזרים מעל את הערמונים הקלויים.