צילום׃ James Carrier, GettyImages IL
סלט תפוחים וקולרבי
סלט סתווי עם ערמונים ועלי חמציץ באדיבות ארז קומרובסקי, מצפה מתת
אלינוער רבין | בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון
| פורסם 18/02/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 תפוחי גולדן דלישס
3 קולרבי צעירים
מיץ מ1-2 לימונים בשלים
2 כפות לימונים כבושים קצוצים דק
1 כף דבש
צרור עלי חמציץ שטופים ומיובשים
מלח ופלפל לבן גרוס טרי
שמן זית (מזן קורנייקי)
1 כוס ערמונים קלויים קלופים
אופן ההכנה:
1 קולפים את התפוחים והקולרבי ופורסים דק. מטפטפים מיד מיץ לימון על פרוסות התפוחים כדי שלא ישחירו. מניחים בקערה. מוסיפים את הלימון הכבוש והדבש.
2 מפרידים את עלי החמציץ מהגבעול ומוסיפים את העלים לקערת הסלט.
3 מתבלים במלח ופלפל לבן. מזלפים מעל שמן זית ומערבבים בעדינות.
4 מפזרים מעל את הערמונים הקלויים.