צילום׃ המטבח הקל של פסקל בהוצאת פסקל ברגש וליברוס
סלט חצילים וגרגרי חומוס
סלט טעים ומהיר, שמשלב ירקות חיים עם זיתים, גרגירי חומוס וחצילים שטוגנו מבעוד מועד. בערב של חול היינו מסתפקים בו כארוחת ערב שלמה
פסקל פרץ-רובין | המטבח הקל של פסקל בהוצאת פסקל ברגש וליברוס
| פורסם 17/06/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג חצילים (4-3 יחידות)
1 כפית מחוקה מלח
3 מלפפונים כבושים
3 עגבניות גדולות
100 גרם זיתים ירוקים, מגולענים
100 גרם זיתים שחורים, מגולענים
3 בצלים ירוקים, קצוצים
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
4 שיני שום, קצוצות
1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים (ניתן להשתמש בגרגרי חומוס משומרים ומסוננים)
מלח ופלפל, לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
לטיגון:
שמן
אופן ההכנה:
1 מקלפים את החצילים, חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ או לקוביות 2X2 ס"מ, בוזקים מעל מלח ומשהים כשעה להגרת הנוזלים. מנגבים ומייבשים.
2 מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
3 חותכים את המלפפונים והעגבניות לקוביות קטנות, חותכים את הזיתים לטבעות ומערבבים יחד בקערה.
4 מוסיפים בצל, פטרוזיליה, שום, חצילים וגרגרי חומוס ומערבבים.
5 מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.