טארט טאטן עגבניות אפוי במילוי חצילים
עם גבינת טופו ורוטב פסטו - למנה קלילה, בריאה וטעימה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 עגבניות אדומות בשלות
1 חציל קלוי על אש גלויה , קלוף וקצוץ
½ שן שום קצוצה
4 דסקיות של בצק עלים
1 חבילה גבינת טופו
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
10 עלי ריחן טרי קצוץ
אופן ההכנה:
1 חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות, מעבירים למים קרים וקולפים את העגבנייה.
2 חותכים את העגבנייה ל-4 יחידות שוות, מוציאים את החלק הפנימי, ומניחים בצד.
3 קולים חציל בינוני על אש גלויה, קולפים וקוצצים, ומוסיפים את עשבי התיבול: פטרוזיליה, ריחן, טופו, שום, מלח ופלפל ומעט שמן זית. מניחים בצד.
4 קורצים עיגול מבצק העלים ומניחים בצד.
הרכבת הטארט:
5 מחממים תנור ל-175 מעלות.
6 לוקחים תבנית אלומיניום בקוטר 6 ס"מ / גובה 5 ס"מ ומסדרים את פילה העגבנייה שהכנו מראש ( בצורה של "ספיראלה" מסביב לתבנית ).
7 ממלאים את העגבנייה במלית החציל עד לגובה התבנית וסוגרים עם דסקית בצק עלים.
8 אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות או עד שהבצק מזהיב.
8 הופכים על צלחת הגשה, ומגישים עם רוטב פסטו.