אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

טארט טאטן עגבניות אפוי במילוי חצילים

עם גבינת טופו ורוטב פסטו - למנה קלילה, בריאה וטעימה

צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף | פורסם 31/03/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 עגבניות אדומות בשלות
1 חציל קלוי על אש גלויה , קלוף וקצוץ
½ שן שום קצוצה
4 דסקיות של בצק עלים
1 חבילה גבינת טופו
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
10 עלי ריחן טרי קצוץ

אופן ההכנה:

1 חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות, מעבירים למים קרים וקולפים את העגבנייה.

2 חותכים את העגבנייה ל-4 יחידות שוות, מוציאים את החלק הפנימי, ומניחים בצד.

3 קולים חציל בינוני על אש גלויה, קולפים וקוצצים, ומוסיפים את עשבי התיבול: פטרוזיליה, ריחן, טופו, שום, מלח ופלפל ומעט שמן זית. מניחים בצד.

4 קורצים עיגול מבצק העלים ומניחים בצד.

הרכבת הטארט:

5 מחממים תנור ל-175 מעלות.

6 לוקחים תבנית אלומיניום בקוטר 6 ס"מ / גובה 5 ס"מ ומסדרים את פילה העגבנייה שהכנו מראש ( בצורה של "ספיראלה" מסביב לתבנית ).

7 ממלאים את העגבנייה במלית החציל עד לגובה התבנית וסוגרים עם דסקית בצק עלים.

8 אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות או עד שהבצק מזהיב.

8 הופכים על צלחת הגשה, ומגישים עם רוטב פסטו.