אוכל
צילום׃ רחלי קרוט

לביבות גזר ובטטה אפויות

איך חוגגים את חנוכה בלי גלוטן ובלי לטגן? בדיוק ככה. רחלי קרוט במתכון ללביבות טעימות, קלות ומהירות להכנה ומלאות בערכים תזונתיים טובים, שיהפכו למנה לאורחות קבועות בארוחות הערב שלכם

רחלי קרוט | mako green | פורסם 03/12/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לביבות בטטה וגזר אפויות! בלי טיפת גלוטן, מלאות בטעם משגע ומתפקדות גם כארוחת ערב לצד סלט וגם לאירוח בחג. תחשבו על זה רגע, מדובר בארוחה שכמעט כל כולה ירקות. זה מדהים.

 

השתמשתי כאן בקמח ללא גלוטן שכבר הכנתי איתו בעבר לחמניות והוא סופג כאן את כל הנוזלים של הירקות כי אני אוהבת שהם נשארים בלביבה ולא זורקים אותם (יש בהם מלא ערכים תזונתיים טובים).

מרכיבים :

2 גזרים קלופים ומגורדים דק

בטטה גדולה, מגורדת דק

כף שמן זית 

ביצה

2 כפות קמח ללא גלוטן

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גזרים, בטטה, שמן זית, ביצה וקמח ללא גלוטן.

2 מתבלים במלח ופלפל ויוצרים לביבות.

3 מסדרים על תבנית עם נייר אפייה משומן ואופים במשך עשרים דקות בערך ב-180 מעלות. מומלץ להפוך בזמן האפייה.

לביבות גזר ובטטה של רחלי קרוט (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט